Recept bekijken |
Receptnaam: | citroen sorbet ijs | Toegevoegd door: | Jan |
Herkomst: | Onbekend | Laatste keer aangepast: | 2/14/2010 |
Basis: | Fruit | Globale kosten: | ? |
Soort gerecht: | Nagerecht | Opmerkingen: | |
Seizoen: | Hele jaar | ||
Bereidingstijd: | 20-30 Minuten | ||
Aantal personen: | 4 |
Ingredienten: 1/2 sap van een sinasappel 175 Milliliter vers citroensap 300 Milliliter suikerstroop 1/2 eiwit |
Bereiding:
Roer het citroen en sinaasappelsap goed door de suikerstroop. Klop het eiwit bijna stijf en roer het mengsel van suikerstroop,sinaasappelsap, en citroen er door heen. Zorg er voor dat alles goed gemengd is. Doe alles in de ijsmachine en laat dit circa 20 minuten draaien. Bewaar het ijs in de vriezer. |
suikerstroop (
Verplicht ) :
275 Gram suiker 275 Milliliter water |
Bereiding: Doe de suiker en het water in de pan en roer dit goed door. Zet de pan op een laag vuur en laat al roerende de suiker oplossen. Eventueel schuim met een schuimspaan verwijderen. Laat het mengsel circa 1 minuut doorkoken. De tijd van het koken bepaald ook de kleur van de suikerstroop. Neem de pan van het vuur en laat de suikerstroop afkoelen. |