Recept bekijken

Receptnaam: Biefstuk met brood Toegevoegd door: Jan
Herkomst: Onbekend Laatste keer aangepast: 6/8/2010
Basis: Rundvlees Globale kosten: ?
Soort gerecht: Hoofdgerecht Opmerkingen:
Seizoen: Hele jaar  
Bereidingstijd: 10-20 Minuten
Aantal personen: 2

Ingredienten:
2 x circa 200 gram per stuk biefstuk
200 Gram champions
3 grote uien
250 Gram margarine
1 peper
1 zout
1 knoflook poeder
Bereiding:
Doe peper en knoflook poeder aan beide kanten op de biefstuk en wrijf dit in het vlees.

Pel de ui en snij die in ringen.
Snij de champignions in plakjes.

Doe ongeveer 50 gram margarine in de koekenpan en bak hier in de uien tot dat ze bruin zijn.
Doe de uien in een bakje en zet ze weg.
Die nu weer 50 gram margarine in de pan en bak hier in de champions.

De reden waarom ik de ui en champion apart bak is om de smaak er van te bewaren. Als ik ze in 1 pan bak gaat de smaak door elkaar heen.


Doe nu 50 gram margarine in de pan en laat dit bruin worden.
Strooi nu wat zout over de biefstuk.
De reden waarom er nu pas zout over de biefstuk gaat is omdat het zout anders het vocht uit de biefstuk trekt waardoor die droog wordt.

Leg nu de biefstuk in de pan en doe er weer 50 gram margarine bij. Op deze manier voorkom je dat je margarine verbrand.
Keer na circa 3 minuten de biefstuk om en doe er weer 50 gram margarine bij.
Na ongeveer 3 minuten is de biefstuk klaar.
Dit is afhankelijk van de wens natuurlijk de een wil de biefstuk rood hebben en de ander wil hem goed doorbakken hebben.

Leg de biefstuk op het bord en doe hier overheen de uien en de champions.
Als laatste het bakvocht over de uien en champions verdelen.

Doe er het liefst wit brood bij om lekker in de jus te dopen.