Recept bekijken

Receptnaam: citroen sorbet ijs Toegevoegd door: Jan
Herkomst: Onbekend Laatste keer aangepast: 2/14/2010
Basis: Fruit Globale kosten: ?
Soort gerecht: Nagerecht Opmerkingen:
Seizoen: Hele jaar  
Bereidingstijd: 20-30 Minuten
Aantal personen: 4

Ingredienten:
1/2 sap van een sinasappel
175 Milliliter vers citroensap
300 Milliliter suikerstroop
1/2 eiwit
Bereiding:
Roer het citroen en sinaasappelsap goed door de suikerstroop.
Klop het eiwit bijna stijf en roer het mengsel van suikerstroop,sinaasappelsap, en citroen er door heen.
Zorg er voor dat alles goed gemengd is.
Doe alles in de ijsmachine en laat dit circa 20 minuten draaien.
Bewaar het ijs in de vriezer.

suikerstroop ( Verplicht ) :
275 Gram suiker
275 Milliliter water
Bereiding:
Doe de suiker en het water in de pan en roer dit goed door.
Zet de pan op een laag vuur en laat al roerende de suiker oplossen.
Eventueel schuim met een schuimspaan verwijderen.
Laat het mengsel circa 1 minuut doorkoken.
De tijd van het koken bepaald ook de kleur van de suikerstroop.
Neem de pan van het vuur en laat de suikerstroop afkoelen.